Innenriks

To personer er døde etter båthavari mellom Hvaler og Strömstad

De to som ble hentet opp av vannet mellom Hvaler og Strömstad, er døde, opplyser politiet. Det dreier seg om en norsk mann bosatt i Sverige og en svensk kvinne.

Saken er oppdatert

De pårørende er varslet, opplyser svensk politi.

De døde var et samboerpar i voksen alder, opplyser Thomas Fuxborg i svensk politi til NTB. De var bosatt i Sverige.

Politiet har startet etterforskning om uaktsomhet til sjøs samt uaktsomt drap. Fuxborg opplyser til NTB at dette er en rutinemessing etterforskning. De har foreløpig ingen indikasjoner på at noe kriminelt har skjedd.

– Men noe har hendt der ute i havet. En kan tenke seg at noen har seilt båten uaktsomt. Det kan også hende at en tredjepart har vært involvert, sier han.

Politiet har foreløpig ingen informasjon om at flere har vært involvert i hendelsen.

Vet ikke ulykkestidspunktet

Meldingen om en livløs person i sjøen kom klokka 9.25 onsdag formiddag, ifølge Hovedredningssentralen Sør-Norge. De to personene samt vrakgods ble funnet på formiddagen i en leteaksjon. Den ble avsluttet klokka 13.35 onsdag.

Fuxborg sier at de ikke vet når ulykken inntraff, eller hvor lenge de var i vannet. Personene ble erklært døde av lege utpå dagen, sier han. De ble betegnet som «livløse» da de ble hentet opp av vannet.

Fuxborg sier at politiet ønsker å komme i kontakt med vitner som har sett båten. De vil også komme i kontakt hvis noen finner vrakrester.

Ble sett av vitner

Vitner skal ha sett at det bare var to mennesker om bord i båten. Politiet vet foreløpig ikke om noen som har vært vitne til ulykken. De mistenker at båten havarerte nordøst for Kosterøyene.

Et redningshelikopter og flere redningsskøyter, både fra norsk og svensk side, deltok i leteaksjonen. Ifølge redningsleder Vincent Roos ved Hovedredningssentralen Sør-Norge foregikk søket i svensk regi, med bistand fra norsk side.De pårørende er varslet, opplyser svensk politi.

Politiet opplyser at det er innledet en etterforskning for grov uaktsomhet til sjøs samt forvoldelse av en annens død.

Thomas Fuxborg i svensk politi opplyser til Aftonbladet at bakgrunnen for denne kategoriseringen er rutinemessig.

– Båten har blitt slått i stykker, og derfor kan det være mistanke om at noen har seilt uaktsomt, forteller han.

De to personene samt vrakgods ble funnet i en leteaksjon. Den ble avsluttet klokka 13.35 onsdag. En stund var det uvisst om flere personer var involvert i ulykken.

– Det finnes ingen indikasjoner på at det var flere om bord enn de to personene, sa Thomas Fuxborg i det svenske politiet til nyhetsbyrået TT tidligere onsdag.

Letemannskaper har funnet det som trolig er vrakgods etter en seilbåt. Politiet mistenker at båten havarerte nordøst for Kosterøyene.

Et redningshelikopter og flere redningsskøyter, både fra norsk og svensk side, deltok i leteaksjonen. Ifølge redningsleder Vincent Roos ved Hovedredningssentralen Sør-Norge foregikk søket i svensk regi, med bistand fra norsk side.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen