Innenriks

Sian-leder i trafikkulykke – bil skal ha kjørt inn i dem flere ganger

Flere personer fra den islamfiendtlige organisasjonen Sian var involvert i en trafikkulykke på Mortensrud i Oslo lørdag. De sier at de ble påkjørt med vilje. Politiet har pågrepet bilføreren.

Oslo-politiet opplyser at de har kontroll på en bilist som var involvert i ulykken, men som hadde kjørt fra stedet da politiet ankom.

– Vi bekrefter at representanter fra Sian er involvert i trafikkulykken. Det påstås at bilen er påkjørt med vilje, men det er for tidlig å fastslå hva som er hendelsesforløpet, skriver Oslo-politiet.

Sian-leder Lars Thorsen sier til VG at det var fem personer om bord i bilen, og at de var på vei fra en politisk markering der de hadde brent en koran. Bilen de satt i, havnet på taket. Fire av disse er kjørt til legevakt, mens den siste er kjørt til sykehus, opplyser politiet i Oslo.

Blir påkjørt flere ganger

En video som viser påkjørselen, viser at Sian-lederen brenner det som tilsynelatende er en koran i et veikryss. Flere kommer til stedet, og det blir amper stemning før Sian-lederen og hans følge kjører videre.

De blir fulgt etter av en personbil, som flere ganger kjører inn i Sian-lederens bil før de kommer ut på E6.

Deretter stanser Sian-lederen sin bil, mens personbilen kjører et par hundre meter videre og stanser på motorveien. Sian-lederen kjører så forbi, før personbilen kjører inn i Sian-lederens bil, som kjører av veien, ruller rundt og havner på taket.

Det er store trafikale problemer i området etter ulykken.

Bilføreren pågrepet

Politiet har «all grunn» til å tro at Sian-lederens bil ble påkjørt med vilje og har pågrepet bilføreren. Årsaken er koranbrenning, mener politiet.

– Vi har også grunn til å tro at bakgrunnen for påkjørselen er at Sian har drevet med koranbrenning gjennom dagen, opplyser politiet.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Nyeste fra Dagsavisen.no: