Innenriks

Mann siktet for drap i Tromsø – har foreløpig ikke forklart seg for politiet

En mann i 60-årene er erklært død etter en voldshendelse i Tromsø fredag kveld. En mann i 20-årene er siktet, og politiet etterforsker saken som drap.

Illustrasjonsfoto

Av Snorre Schjønberg / NTB

Mannens forsvarer Ken Olav Warth sier i 12-tiden lørdag til NTB at den drapssiktede mannen ikke er blitt avhørt ennå.

– Siktede er blitt oppfulgt av helsevesenet. Det er årsaken til at jeg ikke har vært i kontakt med siktede. Det er ikke gjennomført noe avhør, det viktigste nå er å få avklart helsesituasjonen hans, sier advokaten.

Han opplyser at han heller ikke har fått tilgang til saksdokumentene ennå. Politiet satt i 12-tida lørdag i et etterforskningsmøte.

Trolig fengslingsmøte søndag

– Det er opp til påtalemyndigheten å vurdere varetektsfengsling. Mest trolig blir det rettsmøte i morgen, sier Warth.

Forsvareren sier at hans hovedprioritet nå er å komme i kontakt med den drapssiktede mannen. Mannen er foreløpig ikke blitt overført til arresten.

– Politiet etterforsker det som et drap, så vil etterforskningen forhåpentlig kunne avdekke hva som har funnet sted. Det har vært en relasjon mellom avdøde og siktede, men jeg ønsker ikke nå å si hvilken relasjon det er, sier Warth.

Voldsom krangel

Politiet rykket ut etter en melding om en voldsom krangel på en privatadresse sør på Tromsøya litt etter klokken 21 fredag kveld. På stedet oppdaget de det som først ble beskrevet som en alvorlig voldshendelse, men som altså etterforskes som drap.

En mann ble pågrepet på stedet uten dramatikk.

– Vi har satt store ressurser på saken. Vi driver tekniske undersøkelser og annen etterforskning og er kommet godt i gang med den tidlige fasen av saken, sa operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt til NTB litt før klokken 1 natt til lørdag.

Lokalavisa iTromsø skriver at det var flere vitner til hendelsen og at flere naboer tok kontakt med politiet. Politiets kriminalteknikere arbeidet på stedet lørdag formiddag.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen