Innenriks

Nesten 150 flyginger fra Norge kan bli innstilt ved SAS-streik

141 flygninger fra Norge kan bli rammet av SAS-streiken denne helgen, ifølge VG. Oslo lufthavn risikerer flest kanselleringer.

Norsk kabinpersonale overtar jobbene til danske permitterte kolleger. Arkivfoto: Fredrik Hagen / NTB

VG har hentet tallene fra flyselskapets nettside, hvor de informerer om flygninger som «trolig blir kansellert dersom streiken inntreffer».

Totalt kan 344 av 1.229 flygninger i SAS-rutenettet bli kansellert i løpet av helgen 2. og 3. juli dersom pilotene går ut i streik natt til lørdag.

141 av disse flygningene er fra Norge, og 105 av dem er fra Oslo lufthavn.

Etter Oslo lufthavn er det København lufthavn Kastrup som risikerer flest kanselleringer, der 47 av 194 avganger kan bli kansellert.

– Vi håper på en løsning, men om det blir streik, vil det for kundene bety at deler av SAS-avgangene går som normalt, men det kan oppstå enkelte trafikkforstyrrelser også i den delen av SAS. Hvem som flyr, kan du se på billetten din, der det står «operated by», forklarer pressesjef Tonje Sund i SAS Norge til VG.

SAS og pilotene kom ikke til enighet natt til 29. juli, men vil fortsette meklingen i tre dager til. Meklingsfristen gikk ut ved midnatt natt til onsdag, men er nå utsatt til midnatt natt til lørdag 2. juli.

Innstiller flere avganger

Flyselskapet SAS bekrefter at flere avganger fra Oslo lufthavn blir innstilt torsdag på grunn av mangel på ansatte etter koronapandemien.

– I tillegg har vi mottatt en rekke sykemeldinger. Det gjør at vi ikke har muligheten til å gjennomføre flygningene, sier pressevakt i SAS, Tina Szczyrbak, til Børsen.

Klokken 19 var det foreløpig sju fly som hadde blitt innstilt torsdag fra Oslo lufthavn.

– Det er vanskelig å si noe mer konkret, men jeg utelukker ikke at flere fly kan bli rammet. Det er noe vi jobber med å finne ut av nå, sier Szczyrbak.

Hun forteller at passasjerene vil bli informert og ber dem kontakte SAS i etterkant.

– Noen kan også få ombooket flyet sitt, men dette er ikke hundre prosent sikkert slik som situasjonen er nå.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen