Innenriks

Mishandlingsdømt mor må betale datteren 3,1 millioner kroner i erstatning

En mor er dømt til å betale 3,1 millioner kroner i erstatning til datteren. Tidligere er moren dømt til fire og et halvt års fengsel for mishandlingen.

Den unge mannen trodde han skulle møte ei mindreårig jente på stedet. Da han kom dit, dukket en hel ungdomsgjeng opp og overfalt ham, ifølge tiltalen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Den 53 år gamle kvinnen må ut med millionbeløpet i menerstatning, erstatning for fremtidig inntektstap og erstatning for fremtidige utgifter til sin datter, har Sør-Rogaland tingrett bestemt. Det skriver Stavanger Aftenblad.

Kvinnen ble i tingretten i fjor sommer dømt til fem og et halvt års fengsel blant annet for å ha mishandlet sine fire barn over flere år. I januar i år satte lagmannsretten ned straffen med ett år. Dommen er nå rettskraftig.

Det var først i mai i år at de sivile kravene fra en av 53-åringens døtre ble behandlet i retten. Grunnen var at de nødvendige undersøkelsene av datteren ikke ble klare tidlig nok til at de kunne behandles i straffesaken.

Psykologen som gjennomførte undersøkelsene, konkluderer i sin rapport med at fornærmedes psykiske skader først og fremst skyldes morens mishandling. Dette er Sør-Rogaland tingrett enig i.