Innenriks

Enova gir milliardstøtte til hydrogenprosjekter

Hydrogenprosjekter i maritim sektor får til sammen 1,12 milliarder i støtte av Enova.

Enova støtter hydrogenprosjekter i maritim sektor med 1,12 milliarder kroner, forteller administrerende direktør Nils Kristian Nakstad.
Foto: Vidar Ruud / NTB

Enova gir 669 millioner kroner i støtte til etableringen av fem produksjonsanlegg for fornybart hydrogen langs norskekysten. I tillegg får sju hydrogen- og ammoniakkdrevne skip 451,3 millioner kroner i støtte, skriver Enova i en pressemelding.

Selskapet mener hydrogen kan bli en sentral klimaløsning i morgendagens Norge, og at dette gjelder spesielt for maritim sektor og industrien.

– Lykkes vi her, vil Norge styrke sin posisjon som en drivkraft for utslippsfrie løsninger i skipsfarten, sier Nils Kristian Nakstad, administrerende direktør i Enova.

De fem produksjonsanleggene vil også kunne levere drivstoff til de hydrogendrevne skipene, som også har fått støtte i denne tildelingen, forklarer Nakstad.

– Disse skipene er blant de første i verden til å benytte hydrogen til framdrift, og knutepunktene som nå støttes av Enova, vil sørge for at drivstoffet blir tilgjengelig for dem. Til sammen vil knutepunktene ha en kapasitet til å levere hydrogen til mellom 35 og 40 fartøy.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen