Innenriks

Høyre faller mest på ny måling

Høyre faller mest og får 24,6 prosents oppslutning på Nettavisens junimåling. SV er målingens vinner og er i nærheten av 10-tallet.

Høyres oppslutning på 24,6 prosent er tilbake 4,1 prosentpoeng fra forrige måling, men likevel 4,2 prosentpoeng over valgresultatet i høst, skriver Nettavisen.

Høyres tidligere regjeringspartner, Fremskrittspartiet, får 14,6 prosent, som er fram 1,2 prosentpoeng fra mai.

– Frp er i ferd med å ta en rolle som ligner litt på den Senterpartiet hadde før de kom i regjering. Nå er de talsperson for lavere strømpriser og bensinpriser, og er det tydeligste opposisjonspartiet i en del slike saker, sier valganalytiker og statsviter Svein Tore Marthinsen.

Senterpartiet fortsetter nedturen og ligger nå på 7 prosent. Det er tilbake 1,5 prosentpoeng fra mai og nesten en halvering fra valgresultatet i høst (13,5 prosent)

Da går det bedre for regjeringspartner Arbeiderpartiet. Statsminister Jonas Gahr Støres parti går legger på seg 0,9 prosentpoeng, til 22,2 prosent. Det er likevel 4,1 prosentpoeng lavere enn valgresultatet.

Målingens vinner er regjeringens støtteparti SV, som går mest fram av alle partiene. Partiet får et resultat på 9,5 prosent, fram 2,4 prosentpoeng.

For de øvrige partiene ser målingen slik ut: Venstre 4,6 prosent (-0,3), KrF 3,5 prosent (uforandret), MDG 4,3 (+1,1) og Rødt 5,7 (-0,4).

Målingen har en feilmarginen mellom 1,3 og 3,1 prosent.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen