Innenriks

Ap og Sp vil forsterker tiltakene mot kjedemakt

Opposisjon på Stortinget gikk i forrige uke inn for flere forslag om regulering av dagligvarehandelen. Nå ønsker Arbeiderpartiet og Senterpartiet å gå lenger.

– De midlertidige forslagene om kjedemakt som opposisjonen gikk ut med forrige uke, vil ikke være tilstrekkelig for å sikre nok konkurranse og lavere priser på dagligvarer. Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil gå lenger, og vi håper på støtte til å få gjennom dette, sier næringspolitisk talsperson Per Vidar Kjølmoen i Arbeiderpartiet og næringskomiteens leder Willfred Nordlund (Sp) i en pressemelding.

Arbeiderpartiet og Senterpartiets forslag viderefører i stor grad det Høyre, Frp, Venstre, KrF, MDG, SV og Rødt foreslo fredag 13. mai. I alt ble det meldt om enighet på elleve punkter i næringskomiteen. Blant annet tok partiene til orde for en midlertidig forskrift i konkurranseloven om usaklig prisdiskriminering. Det er en forskrift Ap og Sp ønsker skal være permanent. Videre ber de to partiene regjeringen om å vurdere tiltak som bidrar til at matprodusentene får en rettferdig andel av verdiskapingen i dagligvarebransjen.

– I dag ser vi at noen få eiere av de store dagligvarekjedene troner øverst på listen over de rikeste her i landet. Ap og Sp vil sørge for at en større del av inntektene fra matproduksjonen går til dem som produserer maten, og ikke til kjedene, sier Nordlund.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen