Innenriks

Trøbbel hos Nets skaper problemer med kortbetaling i hele Norge

Kortterminaler over hele landet er nede mandag ettermiddag. Nets bekrefter at de har driftsproblemer. Rundt 130.000 terminaler kan være berørt av feilen.

– Vi ser at det er driftsforstyrrelser akkurat nå, og vi jobber inngående med å løse det raskest mulig. Vi beklager overfor kundene, sier presseansvarlig Peter Glüsing i Nets til E24.

Danske Nets er blant de største leverandørene av bankterminaler i Norge.

nettsidene sine skriver Nets klokken 12.45 at «En pågående hendelse forårsaker mislykkede transaksjoner for nettransaksjoner og terminaler i Norge. Vi undersøker saken».

Det kan dreie seg om feil ved så mange som 130.000 kortterminaler, sier Pål Andre Fredriksen, administrerende direktør i betalingsterminalleverandøren Verifone, til VG.

– Jeg har jobbet her i denne bransjen i 15 år, det er første gang jeg opplever noe lignende. Det er klart at dette er definitivt en feil dag å gå ned på, sier han, og sikter til 17. mai-feiringen tirsdag.

Vinmonopolet bekrefter overfor VG at de har problemer med kortterminalene over hele landet, sier pressevakt Haldor Bing Lorentzen i Vinmonopolet.

– Flere apotek og dagligvarekjeder opplever det samme, sier han.

NRK skriver at også Rema 1000 og Coop har problemer med kortbetaling mandag.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen