Innenriks

Pub på Grønland trolig truffet av skudd natt til fredag

Politiet i Oslo mener det var flaks at ingen ble truffet av det de tror var skudd mot en pub på Grønland natt til lørdag.

Saken er oppdatert

Politiet tvitret at det var meldt om smell klokken 1.16 natt til lørdag og rykket ut med flere patruljer.

På en vegg i området ble det funnet merker som trolig skyldes skudd avfyrt av et håndvåpen.

– Vi har ikke fått melding om at noen personer er skadd, og vi vet heller ikke hva som kan ha vært foranledningen til hendelsen, sa operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til NTB kort tid etter.

– Flaks at ingen ble skadd

Lørdag morgen sier politiet at de ser svært alvorlig på saken.

– Det var flaks at ingen ble skadd da det trolig ble skutt mot et serveringssted på Grønland natt til lørdag, sier Anders Johnsrud, krimleder i Oslo-politiet, til NRK. Det var folk inne på stedet, og mange vitner.

Det er ikke pågrepet noen, men politiet jobber ut ifra en hypotese om at skytingen var målrettet i forbindelse med en kjent konflikt mellom kriminelle gjenger i Oslo, ifølge statskanalen.

Ber om tips

Til Avisa Oslo sier Johnsrud at de har snakket med folk som var på puben.

– Det er mange vitner som vi har kontakt med. Nå har vi avsluttet den tekniske undersøkelsen, men det er mange etterforskningsskritt som gjenstår. Vi er fortsatt interessert i tips fra publikum. Heldigvis ble ingen skadd, og det er det viktigste, sier han.

Ifølge avisa kan man se spor etter det som ser ut som minst fire skuddskader, både på og ved vinduskarmen og på dørkarmen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: