Innenriks

Storbyer får 35 millioner til ekstra barnehagelærere

Levekårsutsatte områder i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Drammen skal få styrket bemanningen i barnehagene, varsler regjeringen.

Til dette formålet kommer det blant annet et tilskudd på 35 millioner kroner, skriver Avisa Oslo.

– Skal vi utjevne sosiale forskjeller, må barna med størst behov få tettere oppfølging. Derfor oppretter regjeringen nå et nytt øremerket tilskudd for å øke andelen barnehagelærere i barnehager i våre største byer. Flere barnehagelærere vil gjøre det lettere å skape bedre språkmiljøer i barnehagene, skriver kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

Oslo får drøyt 30 av de 35 millioner kronene, da det er mange barnehagebarn i slike områder i hovedstaden. Totalt er det over 12.000 barnehagebarn i levekårsutsatte områder i Oslo, mot rundt 2.000 i de andre byene til sammen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Nyeste fra Dagsavisen.no: