Innenriks

Person funnet død i utbrent bil i Hamar

En død person ble mandag funnet i en utbrent bil ved Gåsbu langrennssenter i Hamar Det er for tidlig å si om det ligger noe kriminelt bak, ifølge politiet.

Av Peter Tálos/NTB

Bilen sto parkert på parkeringsplassen ved Fjellvegen, like før svingen opp mot langrennssenteret, opplyser politiet til Hamar Arbeiderblad, som meldte om dødsfallet først.

– Politiet ble varslet om brannen i det populære turområdet mandag morgen ved 9.30-tiden. Det var en tilfeldig forbipasserende som oppdaget brannen og meldte fra til nødetatene, opplyser politiadvokat Ragnhild Klerud Johannessen til NTB.

Da brannvesenet kom fram til stedet kort etter, var bilen overtent.

– Det er funnet en død person i bilen. Vedkommende er ikke identifisert. Politiet har iverksatt tekniske og taktiske undersøkelse på stedet, sier operasjonsleder Arne Norevik ved Innlandet politidistrikt til avisen.

Politiadvokaten vil ikke gå inn på hvilke etterforskningsskritt politiet har gjort i løpet av morgentimene, og om bilen har norske eller utenlandske kjennetegn. Hun sier det er for tidlig å si om det foreligger noe kriminelt eller ikke bak dødsfallet.

Innlandet politidistrikt hadde mandag ettermiddag ikke bedt om bistand fra Kripos i forbindelse med etterforskningen.

– Avdøde vil bli sendt til obduksjon og vi vil ventelig få svar når resultatene fra den foreligger, sier Johannessen.

Teknikere fra politidistriktet kom til åstedet mandag formiddag og begynte å samle spor. Et stort område på parkeringsplassen der bilen sto, er avsperret.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen