Innenriks

Norske journalister svikter Senterpartiet

Senterpartiet mister velgere og har falt på alle meningsmålinger siden valget. Også journalister faller fra, viser den årlige Medieundersøkelsen.

Mens 10,5 prosent av norske journalister i fjor oppga at de ville stemt på Senterpartiet, oppgir kun 3,1 prosent det samme i år. Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / NTB

Den årlige Medieundersøkelsen legges fram under Nordiske Mediedager i Bergen. I undersøkelsen svarer norske journalister og redaktører på hvem de ville stemt på dersom det var stortingsvalg i morgen.

Årets resultater viser at norske journalister i stor grad stadig stemmer rødgrønt – men visse endringer har likevel skjedd, skriver Kampanje.

Mens 10,5 prosent av norske journalister i fjor oppga at de ville stemt på Senterpartiet, oppgir kun 3,1 prosent det samme i år.

Også MDG mister velgere blant norske journalister. Partiet har falt fra 15,1 prosent i fjor til 11,9 i år.

For Venstre går det motsatt vei. I fjor oppga 4,8 prosent av journalistene at de ville stemt på partiet, mens dette tallet i år har økt til 10,4. Rødt opplever også en økning og går fra 10,3 prosent i 2021 til 13,2 prosent i år.

Totalt viser undersøkelsen at over halvparten av norske journalister ville stemt rødgrønt. Arbeiderpartiet er størst med 24,9 prosent, mens SV får hele 17,2 prosents oppslutning

Bare 2 prosent svarer at de ville stemt på Frp eller KrF, mens 14,2 prosent svarer Høyre.

Det er en viss forskjell mellom redaktører og journalister. Frp får 3,1 prosent av stemmene blant redaktørene, mens Høyre får hele 26,2 prosent av redaktørstemmene. Bare 4,6 prosent av redaktørene ville stemt på Rødt.

646 journalister og 130 redaktører har svart på undersøkelsen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen