Innenriks

Dårligste Sp-måling i NRK og Aftenposten på fem år

Senterpartiet faller 1,9 prosentpoeng til 6,6 prosent på Aftenpostens og NRKs måling. Det er partiets dårligste oppslutning på denne målingen siden januar 2017.

– Dette er en for dårlig måling. Men det viktigste nå er å gjøre jobben, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til NRK.

– Vi skal sørge for at folk kommer i arbeid og styrke beredskapen og tryggheten rundt norsk matproduksjon – alle de viktige tingene vi står oppe i. Så kommer det nye målinger senere, fortsetter han.

Ifølge Aftenposten forsvinner Sp-velgerne i begge retninger, men mest til borgerlig side. Av dem som stemte på partiet ved forrige valg, sier 20 prosent nå at de er usikre på hvilket parti som får deres stemme.

Samtidig går regjeringspartner Arbeiderpartiet fram 3,9 prosentpoeng, til 24,8 prosent.

– Det er alltid hyggelig, det. Men det var fra et nivå jeg synes var lavt, og jeg tror vi også kan komme høyere, sier partileder og statsminister Jonas Gahr Støre til NRK.

Høyre er fortsatt største parti, men oppslutningen på 26,5 prosent er 0,8 prosentpoeng lavere enn på aprilmålingen.

Saken fortsetter under videoen

På målingen, som er gjennomført av Norstat, er oppslutningen for de andre partiene som følger: Rødt 6,7 (-0,2), SV 7,6 (-0,2), MDG 3,3 (-0,9), KrF 3,0 (-1,6), Venstre 5,0 (+0,9), Frp 13,0 (+0,5) og andre 3,6 (+0,4).

963 personer er intervjuet i målingen, som er utført mellom 26. april og 2. mai. Feilmarginene ligger mellom 1,2 og 3,3 prosentpoeng.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen