Innenriks

NRK klar for maratonsending på 17. mai

Tre år siden forrige gang nasjonaldagen kunne feires landet rundt, gjør NRK seg klare for god, gammeldags 17. maifeiring på TV.

Det er tre år siden barnetoget oppover Karl Johan. I år skal 30.000 unger ut å gå i gatene. Aldri har det vært flere som skal gå i barnetoget i Oslo

Og NRK vil være med på festen. Tradisjonen tro vil statskanalen ha direktesending fra 17.-maifeiringen. I år som tidligere år, er Nadia Hasnaoui programleder. Med seg har hun i år Ida Kjøstelsen som kommentator for barnetogene.

Matias Alegria som kanskje er best kjent som «Ninja-Matias «fra NRK Super, vil være teamets utegående reporter.

Ingen 17. mai uten riktig mat og drikke. Det skal kokk Lise Finckenhagen stå for nok en gang.

I begynnelsen av april fortalte prosjektleder Camilla Øyen Langfeldt i NRK om årets sending til Kampanje.

– Det blir studio på Slottsplassen, foran balkongen der kongefamilien står. I tillegg er vi jo land og strand rundt med reportere i hele Norge. Det blir sendinger fra feiringer fra andre deler i verden også, med nordmenn i utlandet, slik som til vanlig, sa Langfeld.

Under koronanedstengingen i 2020 var totalt 2,6 millioner seere innom NRK1 i løpet av 17. mai, skrev Kampanje. I forhold til «normalåret» 2019 var det en vekst på 30 prosent. Totalt 1,9 millioner så spesialsendingen «Gratulerer med dagen» som gikk mellom klokka 7.50 og 17.

Nesten 800.000 så på da nasjonalsangen ble sunget.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen