Innenriks

DNT-hytter på Hardangervidda stenges på grunn av villrein-kalving

Flere DNT-hytter på Hardangervidda stenges fra 1. mai til 10. juni for å verne om villreinen. Tilstanden i flere nasjonale villreinområder er for dårlig.

– Denne stenginga gjennomfører vi fordi DNT som organisasjon ønsker å ta vår del av ansvaret for å sikre gode levevilkår for villreinen, sier generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang i Den Norske Turistforening til Nationen.

Villreinen er ekstra sårbar i mai når kalvinga finner sted. 16 DNT-hytter stenges derfor fra 1. mai til 10. juni. Det gjelder Hadlaskard, Helberghytta, Hellevassbu, Kalhovd, Litlos, Lufsjå, Lågaros, Middalsbu, Mogen, Mårbu, Rauhelleren, Sandhaug, Stavali, Stordalsbu, Torehytta og Tyssevassbu.

– Disse hyttene vil også være stengt for overnatting i perioden fra og med 15. oktober 2022 til og med 1. mars 2023, sier Solvang.

25. april la Miljødirektoratet fram en ny rapport som slår fast at tilstanden for villreinen i seks av ti nasjonale villreinområder ikke når målene som regjeringen har satt. Disse seks områdene er Knutshø, Snøhetta, Rondane, Nordfjella, Hardangervidda og Setesdal Ryfylke.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen