Innenriks

Ber kommunene ha flyktningplan klar innen 5 dager

Hittil er bare 131 ukrainske flyktninger bosatt i Norge. Nå ber Imdi kommunene om å melde inn en plan for hvordan flyktningene skal bosettes.

Så langt har 13.736 flyktninger registrert seg i Norge, og UDI tror det vil bli minst 22.000 i løpet av året. Men bosettingen av flyktningene tar tid, og bare 131 ukrainske flyktninger er hittil bosatt. 560 har fått tildelt kommune.

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi) har bedt landets kommuner om å bosette 35.000 flyktninger i 2022. Nå ber de kommunene om å melde inn en tidsplan for bosettingen av flyktninger til og med sommeren 2022, for å legge til rette for rask bruk av bosettingsplassene.

Dette må tidsplanen inneholde:

  • Et anslag over når kommunen kan bosette antallet flyktninger fordelt ukesvis til og med august.
  • Målet er å få en oversikt over tilgjengelig kapasitet fordelt frem til august 2022.

Ikke detaljert

Kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon i Norge KS, mener det vil bli vanskelig for de enkelte kommunene å gi et detaljert tall for ukentlig bosetting mange uker fram i tid.

– Det er nok mer rimelig at kommunene gir anslag på hvor mange de maks kan bosette innen noen gitte tidspunkter, primært begrunnet tilgang på boliger, men også i oppbygging av kapasitet på tjenestetilbudet, sier Helge Eide, direktør for samfunn, velferd og demokrati i KS.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen