Innenriks

Støre aksepterer Enoksens ønske om å gå av som forsvarsminister: – Mener det er riktig

Odd Roger Enoksen (Sp) går av som forsvarsminister etter å ha beklaget et forhold til en ung kvinne. Riktig, sier statsministeren.

Enoksen beklaget lørdag i VG at han på 2000-tallet hadde et seksuelt forhold til en ung kvinne.

– Odd Roger Enoksen har i dag informert meg om at han ønsker å trekke seg som forsvarsminister. Det er en avgjørelse jeg har akseptert og mener er riktig, sier Støre.

– Jeg ble gjort kjent med saken som gjør at Enoksen trekker seg, i går kveld. Jeg ønsker ikke å kommentere innholdet, men jeg mener det som framkommer i saken, er av en karakter som ikke er forenlig med den tilliten man er avhengig av som statsråd, noe jeg har formidlet direkte til Enoksen. Derfor er det riktig at han beklager og går av, sier Støre.

Statsministeren opplyser at han i løpet av kort tid vil komme tilbake til hvem som overtar jobben som forsvarsminister.