Innenriks

Regjeringen og SV er enige om forlenget strømstøtte

Regjeringspartiene og SV er enige om å forlenge strømstøtten til og med mars 2023 og sier nei til nye utenlandskabler.

Straumprisen i mars er den høgaste nokosinne i Sør-Noreg, heile 12 gonger meir enn lenger nord.
Illustrasjonsfoto: Marius Helge Larsen / NTB / NPK

– Norge er et værhardt land hvor vi trenger varme og lys i hjemmene våre, derfor har vi i Ap, Sp og SV samlet oss for å få ned strømregningene på kort sikt gjennom sikringsordningene, sier finanspolitisk talsperson i Senterpartiet, Sigbjørn Gjelsvik i en pressemelding.

– Regjeringen jobber også med varige tiltak som å få kontroll over strømeksporten, har sagt nei til nye utenlandskabler og vil satse kraftig på utbygging av fornybar energi, legger han til.

Regjeringen har tidligere gått inn for å forlenge strømstøtten for husholdninger ut mars 2023, mens SV har sagt at de vil forsterke ordningen.

Med det nye forslaget forlenges de midlertidige økningene i bostøtte ut juni 2022 og gjeninnføres for november 2022 – januar 2023.

Ekstrautbetalingene gjennom bostøtten utvides på følgende måte gjeldende i hele landet:

For månedene mai og oktober utbetales 1.000 kr per husstand med et tillegg på 150 kroner per husstandsmedlem. For november og desember utbetales 1.500 kr per husstand med et tillegg på 150 kroner per husstandsmedlem.

– Vi har en avtale med regjeringen om å forhandle videre i høst for å gjøre ordningen enda mer rettferdig og treffsikker. Vi har også sikret ekstra bostøtte til flere i de kalde månedene, som vil trygge enda flere folks økonomi, sier finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski i SV.