Innenriks

Lanserer krisepakke fredag: – Alle må stå i krisen

Regjeringen kommer fredag med krisepakken om Ukraina-krigen. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) håper på bred støtte på Stortinget.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) håper på et bredt nasjonalt forlik om krisepakka rundt krigen i Ukraina. Foto: Terje Bendiksby / NTB

– Det kommer en Ukraina-proposisjon. En trygghetsproposisjon. Vi vil invitere alle fra Rødt til Frp til å sette seg ned rundt bordet sammen med oss. I Norge har vi tradisjon for å jobbe sammen når det er ekstra krevende, sier Trygve Slagsvold Vedum til NRK.

Mandag holder Vedum tale for Senterpartiets landsstyre. Der forteller han om regjeringens varslede krisepakke om Ukraina-krigen. Han håper på et bredt nasjonalt forlik om krisepakka.

I talen til Senterpartiets landsstyre sier Vedum at Ukraina-proposisjonen han skal presentere på fredag, omhandler trygghet. Vedum ønsker at samtlige tiltak skal ha effekt i år.

– Punkt én er å styrke det nasjonale forsvaret. Punkt nummer to er å styrke den nasjonale beredskapen. Punkt tre er å legge rammer på hvordan Norge kan ta imot ukrainske flyktninger på en god måte. Trygget for oss og de som kommer, sier Vedum.

NRK skriver at Forsvaret skal styrkes med 3 milliarder kroner og den sivile beredskapen med 500 millioner kroner. Samtidig som han varsler krisetiltak, slår han kaldt vann i blodet på velgere som forventer snarlige avgiftskutt mot høye priser på drivstoff.

Saken fortsetter under videoen

– Nå er det ekstremtilstander. Drivstoffprisene har variert fra 16 til 27 kroner med samme avgiftsnivå. Så vil vi når det kommer til revidert nasjonalbudsjett og statsbudsjettet, vurdere hvordan situasjonen er da. Alle må stå i krisen, sier Vedum til kanalen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen