Innenriks

Luftbro til Norge vurderes for ukrainske flyktninger

En statlig organisert luftbro eller henting av ukrainske flyktninger ved hjelp av Politiets utlendingsenhet er noe regjeringen ser på, sier justisministeren.

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) har skapt et misvisende inntrykk, mener Venstre og KrF. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

En luftbro betyr hyppig flytrafikk mellom steder i en periode på grunn av spesielle forhold. Regjeringen har fått kritikk fra blant annet Venstre for å ikke ha gjort dette tidligere.

– Dette har Norge nyttige erfaringer med, som vi har med oss i de vurderingene Norge nå gjør av hvordan vi skal hjelpe flest mulig, best mulig, skriver justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) i en epost til VG.

På kritikken fra opposisjonen, deriblant Høyre, om at regjeringens etterlatte inntrykk er at de venter på en fordeling av flyktninger fra EU, svarer Mehl:

– Høyre må stå for sin egen tolkning, men dette stemmer ikke. Regjeringen jobber med ulike løsninger for å hente flyktninger fra Ukrainas naboland. Norge har fått en anmodning om å motta flyktninger fra Moldova som vurderes nå. Ingen EU-land har så langt bedt om bistand til å overføre flyktninger til Norge, sier hun.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen