Innenriks

Luftbro til Norge vurderes for ukrainske flyktninger

En statlig organisert luftbro eller henting av ukrainske flyktninger ved hjelp av Politiets utlendingsenhet er noe regjeringen ser på, sier justisministeren.

En luftbro betyr hyppig flytrafikk mellom steder i en periode på grunn av spesielle forhold. Regjeringen har fått kritikk fra blant annet Venstre for å ikke ha gjort dette tidligere.

– Dette har Norge nyttige erfaringer med, som vi har med oss i de vurderingene Norge nå gjør av hvordan vi skal hjelpe flest mulig, best mulig, skriver justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) i en epost til VG.

På kritikken fra opposisjonen, deriblant Høyre, om at regjeringens etterlatte inntrykk er at de venter på en fordeling av flyktninger fra EU, svarer Mehl:

– Høyre må stå for sin egen tolkning, men dette stemmer ikke. Regjeringen jobber med ulike løsninger for å hente flyktninger fra Ukrainas naboland. Norge har fått en anmodning om å motta flyktninger fra Moldova som vurderes nå. Ingen EU-land har så langt bedt om bistand til å overføre flyktninger til Norge, sier hun.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Nyeste fra Dagsavisen.no: