Innenriks

Regjeringen vil forlenge strømstøtteordningen

Regjeringens vil forlenge strømstøtteordningen som utløper i mars, men er ikke i mål med detaljene, får NTB opplyst.

– Vi har i dag bestemt oss for at vi vil fortsette ordningen som gjør at vi reduserer de ekstreme utslagene av de høye prisene nå for husholdningene, så vi vil videreføre den strømstøtteordningen som har vært, sier Olje og energiminister Terje Lien Aasland til NRK.

Olje- og energidepartementet opplyser til NTB at det er tatt en beslutning om at strømstøtten skal forlenges, men at de fortsatt jobber med detaljene om hvordan dette skal gjøres og for hvilken periode det skal gjelde.

Strømstøtten gjelder i utgangspunktet ut mars. Staten dekker 80 prosent av strømprisen over 70 øre per kilowattime.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: