Innenriks

Høyesterett lar lagmannsrettens dom i Lime-saken bli stående

Seks år etter at Lime-saken startet i tingretten, besluttet Høyesterett å nekte behandling av saken. Dermed blir lagmannsrettens dom stående.

Ankeutvalget kom fredag fram til at ankene til begge parter i Lime-saken ikke skal fremmes i Høyesterett. Dermed blir den 1.248 sider lange dommen som ble avsagt av Borgarting lagmannsrett i fjor høst, stående, skriver Rett24.

Lagmannsretten dømte den hovedtiltalte Lime-eieren Sajjad Hussain til åtte års fengsel etter at han ble funnet skyldig i grov menneskehandel ved at han hentet minst ti pakistanere til Norge for å jobbe for seg i dagligvarekjeden.

Saken er ifølge Rett24 den mest omfangsrike som har vært innom det norske rettssystemet noen gang. Hovedforhandlingen i tingretten tok over et år, før retten brukte ytterligere halvannet år på å skrive dommen.

Ankesaken tok nesten like lang tid, inkludert ett år til domsskriving. De 13 tiltalte er blitt forsvart av til sammen 25 advokater, pluss fem aktører i aktoratet, tre bistandsadvokater og fire tolker.

Enkelte deler av Lime-saken går fremdeles i egne rettsprosesser, men med avslaget fra ankeutvalget i Høyesterett er hovedsaken nå over.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen