Innenriks

Justisministeren og finansministeren er koronasmittet

Både justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) har testet positivt på korona.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) etter mandagens møte i regjeringens kontaktutvalg med partene i arbeidslivet. Senere samme dag testet han positivt for koronavirus. Foto: Terje Pedersen / NTB

Saken er oppdatert

Justisdepartementet opplyser i en epost til NTB at smitten fører til endringer i Mehls kalender denne uken.

Mandag ettermiddag ble det kjent at også finansministeren er koronasmittet.

– Vi tester rutinemessig, og mandag slo testen ut. Han er ikke spesielt syk, men går nå i selvpålagt isolasjon og følger de anbefalingene man skal når man blir smittet, sier Vangen til VG.

Vedum var i flere møter mandag, blant annet med partene i arbeidslivet. Ettersom nye koronaregler trådte i kraft lørdag, trenger ikke de han har møtt å foreta seg noe spesielt. De skal bare teste seg hvis de merker symptomer.

Flere regjeringsmedlemmer har blitt smittet i løpet av de siste ukene. Det gjelder forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp), landbruksminister Sandra Borch (Sp), kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap), kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap), utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp).

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen