Innenriks

Nå skal også borettslag og sameier få strømstøtte

Såkalt fellesmålt strømforbruk i ulike typer boligselskaper skal også omfattes av strømstøtteordningen til regjeringen framover.

Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) setter på nyåret ned en egen energikommisjon som skal evaluere situasjonen i kraftmarkedet. 
Foto: Terje Pedersen / NTB

– Jeg vet at mange har vært bekymret for at fellesmålt strømforbruk i sameier og borettslag ikke skulle bli dekket av strømstønadsordningen. Jeg er glad for at vi nå får på plass en forskrift som sikrer at store forbruksposter i borettslag og sameier, slik som elektrisk oppvarming og varmtvann, også omfattes av strømstønadsordningen for husholdninger, sier olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) i en pressemelding.

Strømstøtten, der de første 5000 kilowattimene av strømforbruket får dekket en del av beløpet når kilowattprisen overstiger 70 øre, utbetales heretter også til boligaksjeselskaper. Boligselskapene får pålagt ansvaret med å sørge for at støtten kommer husholdningene til gode.

Støtte for desember og januar vil for de fleste boligselskapene bli utbetalt i februar.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen