Innenriks

600 lærere kan få tilbud om videreutdanning i praktiske fag

Flere hundre lærere kan få tilbud om videreutdanning i praktiske og estetiske fag. Samtidig fjernes kompetansekrav for å undervise i andre teoretiske fag.

Regjeringen sier de vil fjerne kompetansekravene for å kunne undervise i matematikk, engelsk og norsk for lærere utdannet før 2014. Det tas sikte på å sende forslaget på høring i løpet av våren.

Samtidig vil flere i år få tilbud i praktiske og estetiske fag, som for eksempel kunst og håndverk, musikk og kroppsøving. Regjeringen skriver i en pressemelding at 600 lærere kan få tilbud om videreutdanning i slike fag, som er en dobling fra i fjor.

– Det viktigste for at barn og unge skal lære, mestre og trives, er at de møter dyktige og faglig trygge ansatte i barnehager og skoler. Da må vi ha et videreutdanningstilbud som er bredere og gir plass til flere fag. Som en start, utvider vi tilbudet i de praktiske og estetiske fagene, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

Hun legger til at de også ønsker mer praktisk læring i alle fag.

I 2022 er det satt av 1,7 milliarder kroner til videreutdanning for lærere og 100 millioner kroner til videreutdanning for barnehagelærere.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen