Innenriks

Frp inviterer til strømforlik: – Støtteordningen er ikke god nok

Frp inviterer de andre partiene på Stortinget til å inngå et bredt strømforlik. Selv er partiet beredt til å inngå kompromisser.

– Vi må være voksne på Stortinget, sier partileder Sylvi Listhaug til VG.

Nå inviterer hun alle de andre partiene til et møte mandag klokka 9, der hensikten er å bli enige om et bredt strømstøtteforlik.

– Vi ser at støtteordningen til regjeringen ikke er god nok for å hjelpe mange av de som sliter. Det er det enighet om i opposisjonen, sier Listhaug - som selv er villig til å fravike flere av partiets primærstandpunkter i saken.

Regjeringen leverte fredag sitt forslag til strømstøtte til Stortinget. For å få flertall, er regjeringen avhengig av SV.

Der er man foreløpig lunken til tanken om et forlik med resten av opposisjonen.

– Planen vår nå er å sette oss ned med regjeringen og få gjennomslag for ytterligere forbedring av strømstøtten, sier SVs Lars Haltbrekken til VG.

SV har også inngått en budsjettavtale med Ap-Sp-regjeringen der det framgår at partiet skal forhandle med dem om saker som har budsjettmessige konsekvenser.

SV krever at en makspris på strøm utredes og har i tillegg foreslått å opprette et statlig strømselskap som kan gi forbrukerne stabile, lave strømpriser.

Også Frp og Rødt krever makspris på strøm, men foreløpig har regjeringen satt foten ned.

– Denne regjeringen er imot makspris, sa finansminister Trygve Slagsvold Vedum til NTB torsdag.

Nyeste fra Dagsavisen.no: