Innenriks

243 koronapasienter innlagt på sykehus – laveste siden november

Torsdag var 243 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en nedgang på 21 pasienter fra dagen før.

Tallet over innlagte koronapasienter går stadig ned, samtidig som at det stadig settes nye smitterekorder i Norge. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Torsdagens tall er det laveste siden fredag 26. november da 221 koronapasienter var innlagt, ifølge tall fra Helsedirektoratet.

Tallet over innlagte koronapasienter har gått jevnt ned de siste ukene. Den foreløpige toppen ble nådd fredag 17. desember da 383 pasienter var innlagt med covid-19.

Av de 243 som nå er innlagt, ligger 79 på intensivavdeling. 60 får respiratorbehandling. Det er én færre på respirator og én færre på intensivavdeling enn dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

155 av koronapasientene er innlagt på sykehus i regionen Helse sør-øst, 47 er innlagt i Helse vest, 32 er innlagt i Helse Midt-Norge, og ni er innlagt i Helse nord.

59 av pasientene på intensivavdeling er innlagt hos Helse sør-øst, 13 er innlagt hos Helse vest, fire er innlagt hos Helse Midt-Norge, og tre er innlagt hos Helse nord.

Saken fortsetter under videoen

Siden februar 2020 har 472.355 personer fått påvist koronasmitte her i landet, viser torsdagens foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Nedgangen i innlagt-tallene skjer samtidig som at det stadig settes nye smitterekorder i Norge. Torsdag ble det registrert rekordhøye 11.825 smittetilfeller.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen