Innenriks

Ørn spiste opp hund utenfor hus i Kvæfjord

Hunden Kompis ble spist opp av en ørn to meter utenfor matmorens hus da han ble sluppet ut for å tisse i Resfnes i Kvæfjord i Troms søndag.

Den ett år gamle hunden, som var av rasen Russisk Toy, ble søndag sluppet ut husdøra for å tisse da han brukte uvanlig lang tid på å komme tilbake, forteller matmor Cecilie Edvardsen Norskott til Harstad Tidende.

– Jeg gikk ut for å se etter ham. Rett ved husdøren sitter det en stor havørn og spiser av ham som et bytte. Ørnen var to meter fra meg da jeg kom ut, først så jeg ikke tydelig hva det var jeg så. Det går en liten stund før jeg oppfatter at det er en ørn. Der ligger hunden vår, oppspist, sier hun.

Norskott mener det var snakk om en havørn, selv om det også er kongeørn i området. Sistnevnte er kjent for å ofte angripe dyr på størrelse med hunder, opplyser Norsk Ornitologisk Forening (NOF).

– Vi anbefaler ikke å la hunder gå løse, spesielt i utsatt terreng. Og slike angrep skjer fort i lynets hastighet, sier Norsk Ornitologisk Forenings kongeørn-ekspert Alv Ottar Folkestad.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen