Innenriks

1.500 bortvist på svenskegrensa på én uke

Siden Sverige innførte nye regler 28. desember, har 1.500 blitt bortvist på grensa med Norge hver dag. Bare i helgen ble 900 personer sendt tilbake.

Reisende til Sverige må vise negativ koronatest ved passering på grensestasjonene. Over 350 personer har blitt vist bort fra svenskegrensa ved Svinesundsbroen siden de nye innreisereglene trådte i kraft tirsdag.
Foto: Fredrik Hagen / NTB

De aller fleste som prøver å krysse grensen, er vaksinerte, men det er mange som mangler gyldig test, og mange kan ikke reglene, skriver NRK.

Kun 20 prosent av de nær 1.500 som er blitt bortvist siden de nye innreisereglene trådte i kraft, er nordmenn. Mange er danske og tyske turister som har feiret jul og nyttår i Norge og skal hjem gjennom Sverige.

Trafikken over Svinesund, den største av grenseovergangene, har blitt kraftig redusert. Dagen før svenskene strammet inn reglene og innførte krav om negativ koronatest uansett vaksinestatus, passerte over 8.100 biler grensa. Dagen reglene trådte i kraft, var tallet under 2.700.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen