Innenriks

Kåre Willoch får begravelse på statens bekostning

Tidligere statsminister Kåre Willoch, som døde mandag, hedres med begravelse på statens bekostning.

Høyre-nestor Kåre Willoch understreker at det er viktig at Mæland kjører en grundig prosessen i håndteringen av Telenor-saken.

Det melder regjeringen i en pressemelding.

Begravelse på statens bekostning er en utmerkelse som tildeles av regjeringen. Willochs etterlatte har takket ja til dette. Om lag 100 personer har blitt begravet på statens bekostning siden ordningen ble innført i 1881.

– Det er med sorg vi i dag har fått høre at Kåre Willoch er død. Kåre Willoch satte sitt preg på det politiske Norge gjennom flere tiår, som stortingsrepresentant, statsråd, statsminister og fylkesmann, og i flere tiår etterpå som aktiv samfunnsdebattant, sier statsminister Jonas Gahr Støre.