Innenriks

Aftenposten: Eva Kristin Hansen sendte reiseregninger som beviste at hun eide hus i Ski

Eva Kristin Hansen (Ap) opplyste ikke Stortinget om huset hun eide i Ski. Samtidig sendte hun 21 reiseregninger som viste at hun delvis bodde der.

Tidligere stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap) mener alle reiseregninger er fylt ut slik de skal se ut. Samtidig har administrasjonen på Stortinget i flere år hatt informasjon som kunne avdekket at hun ikke skulle hatt pendlerbolig. Foto: Torstein Bøe / NTB

Hansen har hele tiden avvist å ha gjort noe galt. Hun har forklart at hun vekslet mellom å bo i Ski, i pendlerboligen i Oslo og på hybelen i Trondheim, der hun var folkeregistrert. Men Hansens reiseregninger viser at Stortinget kunne ha oppdaget at hun disponerte en bolig i Ski, skriver Aftenposten.

Avisen har fått innsyn i samtlige av Hansens reiser fra 2014 til og med 2017. Det samme året hun sa fra seg pendlerboligen. Det er 116 reiser totalt. I samme periode har hun reist 21 ganger til og fra boligen hun eide i Ski. Stortinget har dekket reiseutgiftene. Dermed har administrasjonen på Stortinget i flere år hatt informasjon som kunne avdekket at hun ikke skulle hatt pendlerbolig.

Stortingsdirektør Marianne Andreassen opplyser at administrasjonen i denne perioden behandlet cirka 15.000 reiseregninger i året.

– Ved kontroll av den enkelte reiseregning er det ikke utført kryssjekk mot hvem som har hatt pendlerbolig, skriver hun i en epost.

Advokat John Christian Elden svarer på vegne av Eva Kristin Hansen.

Saken fortsetter under videoen

– Hun mener alle reiseregninger er fylt ut slik de skal se ut. Det eneste som er noe uklart per i dag, etter gjennomgang av alle regningene, er en sum på 780 kroner for fire dager på en reise i 2014 der vi ikke lenger kan finne dokumentasjonen, sier han.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen