Innenriks

Flyulykken i Larvik: En flyinstruktør og to studenter mistet livet

Politiet bekrefter at tre personer omkom i flystyrten i Larvik tirsdag. En var instruktør og de to andre var studenter ved en flyskole.

Småflyet gikk ned i ulendt terreng i en skråning i skogen i Larvik. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

– Flyet skal være tilknyttet Pilot Flight Academy og tok av fra Torp flyplass tidligere i dag. En av de omkomne er instruktør ved skolen, og to var studenter, skriver politiet i en pressemelding.

Ulykken skjedde klokken 9.10 tirsdag, ifølge Havarikommisjonen.

En person ble vitne til at småflyet plutselig gikk i spinn ned i ulendt terreng i et skogområde i Tvedalen i Larvik. Vitnet ringte deretter politiet.

På grunn av det krevende terrenget tok det noe tid før nødetatene kom fram til ulykkesstedet. Etter observasjoner på stedet uttalte politiet etter hvert at det ikke var håp om å finne overlevende etter flystyrten.

Nokså nytt fly

Tirsdag ettermiddag bekreftet politiet at de tre om bord mistet livet. De pårørende er varslet og følges opp av kriseteam i sine respektive kommuner, opplyser politiet.

Havarikommisjonen ankom Larvik tirsdag ettermiddag for å starte opp arbeidet på stedet.

– Flyet er et relativt lite tomotors Diamond DA42 som var nokså nytt, sa direktør Kåre Halvorsen for luftfartsavdelingen i Havarikommisjonen tidligere tirsdag.

Skoleflyet var på treningstur og fløy blant annet over byen Larvik kort tid før ulykken, skriver Sandefjords Blad.

Etter å ha gjennomført flere 360-graders svinger i en høyde på rundt 1,2 kilometer over bakken, havarerte flyet, ifølge Havarikommisjonen, som opplyser at det var gode flygeforhold i området. Årsaken til at flyet styrtet, er foreløpig ukjent.

Sterkt preget

Flyskolen Pilot Flight Academy er en av Europas største flyskoler. Skolen har 120 ansatte og 350 elever.

Skolemiljøet er sterkt preget av ulykken.

– Vi er samlet her nå. Alle ansatte og studenter får komme inn og sørge sammen. Vi skal gjøre det vi kan for å bistå alle og håndtere dette på en så god måte som mulig, sier skolesjef Frode Granlund til Sandefjords Blad.

– Alle kjenner hverandre her. Studentene våre bor stort sett alle sammen på skolen, sier Granlund.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen