Innenriks

Forsikringsselskap advarer mot å bestille utenlandsreiser nå

Med økende koronasmitte i Europa ber forsikringsselskapet Tryg folk om å vente med å bestille reiser. De sier at reisen kan bli avlyst på grunn av koronatiltak.

Det er registrert 131 tilfeller av koronasmitte på fly her i landet de siste to ukene. 
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Koronapandemien i Europa blir verre dag for dag. Bli hjemme til smittetallene går nedover, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg.

– De som tar sjansen på å reise ut av Norge nå, kan risikere at reisen blir avlyst eller sterkt begrenset på grunn av koronatiltak på reisemålet. Vi anbefaler at man ikke planlegger reiser til utlandet nå, men venter til pandemien er på retur, sier han.

Kommunikasjonssjefen understreker at reiseforsikringen ikke dekker kostnader i forbindelse med nasjonale tiltak i forbindelse med pandemien, slik for eksempel Østerrike innførte mandag denne uken.

– Det er bare reiseråd utstedt av det norske Utenriksdepartementet som gir grunnlag for avbestillingsdekning over reiseforsikringen, sier Irgens.

Forsikringsselskapet Gjensidige oppfordrer folk til å sette seg grundig inn i situasjonen dit de skal, og hvilke regler som gjelder for turoperatører og forsikringer. De vil imidlertid ikke fraråde folk å reise.

Saken fortsetter under videoen

– Vi som forsikringsselskap følger myndighetenes råd når vi forteller våre kunder hvordan de bør forholde seg i denne situasjonen, og fraråder ikke nordmenn å dra på reise så lenge myndighetene ikke har tatt en slik beslutning, sier kommunikasjonsdirektør Øystein Thoresen i Gjensidige.

– UD fraråder ikke reiser, men det å ta et bevisst og planlagt valg før man setter seg på flyet er uansett smart, sier Thoresen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen