Innenriks

Småfly styrtet i Larvik

Et småfly totalhavarerte da det tirsdag formiddag gikk i bakken utenfor Larvik. Politiet sier at det ikke er håp om å finne overlevende etter ulykken.

Larvik 20211123. 
Nødetater ved gamle E18 etter melding om et småfly har gått ned.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

– Når vi sier at vi dessverre ikke har håp om å finne overlevende, så sier det noe om at her er det store skader og en alvorlig ulykke, sier politistasjonssjef i Larvik Tore Eriksen på en pressebrifing i 12-tiden tirsdag.

– Det er hva vi observerer på stedet, som tilsier det, sier han.

Politiet fikk melding klokken 9.21 fra et vitne som fortalte at et fly var i spinn ned mot bakken.

Flyet er lokalisert, og på ulykkesstedet er nå politiets kriminalteknikere på plass, sammen med hundepatruljer og Havarikommisjonen for å søke etter antatt omkomne og for å finne årsaken til ulykken.

Ulendt terreng

Politiet har så langt ikke bekreftet hvor mange som var om bord i flyet da det gikk ned. De jobbet ved 12-tiden med å varsle pårørende.

Flyet er funnet i Tvedalen i Larvik kommune, vest for Larvik by. Bilder fra stedet viser at flyet ligger i ulendt terreng. Det ryker fra bakken, og mange smådeler ligger spredt på bakken.

Politiets innsatsleder Jon Terje Stäheli sier at flyet er totalhavarert.

Stäheli beskriver området der flyet har gått ned, som ulendt med mange bratte skråninger.

Innsatslederen vet ikke om flyet har rukket å sende nødmelding.

Nokså nytt fly

Kåre Halvorsen, direktør for luftfartsavdelingen i Havarikommisjonen, sier til NTB at de jobber på stedet.

– Vi har fått bekreftet hvilket fly det er snakk om, og jeg kan si at det er snakk om et relativt lite tomotors fly som var nokså nytt, sier Halvorsen.

Et vitne meldte fra om at et fly med problemer var på vei ned mot bakken. På spørsmål om flyet var i ferd med å styrte, svarer innsatslederen at det var oppfattelsen de fikk av vitnet.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen