Innenriks

Therese Johnsen skal lede utvalg som ser på reglene for pendlerboliger

Et eget utvalg skal se på hvordan reglene for pendlerboliger for stortingsrepresentanter skal være i framtida. Det skal ledes av Therese Johnsen.

Oslo  20181106.
Ekspedisjonssjef  Therese Johnsen presenterer dokument 3:2 om Riksrevisjonens kontroll med forvaltningen av statlige selskaper  2017.
Foto: Vidar Ruud / NTB

Johnsen er blant annet tidligere ekspedisjonssjef i Riksrevisjonen.

– Hun er godt oppdatert på Stortingets virkelighet og kan lede det arbeidet på en god måte, sier Svein Harberg (H), Stortingets første visepresident.

– Dette utvalget skal se på hvordan reglene skal være framover. Og de får selvfølgelig med seg en god dose om hvordan dette kan forstås og misforstås i de sakene som har oppstått, fortsetter han.

Utvalgsgleder Johnsen varsler en «fullstendig og uavhengig gjennomgang av både gjeldende regler, retningslinjer og praksis».

– Oppdraget vi har påtatt oss, blir viktig for å få ryddet opp og sikre et solid og godt regelverk som er tydelig og som har gode kontrollmekanismer. Tillit er viktig, men kontroll er nødvendig for god praksis av regelverk, sier hun i en pressemelding.

Med i utvalget blir også Eirik Holmøyvik, Amund Noss, Brit Brenno og Thrine Skaga, samt én representant for arbeidsgiversiden.

I tillegg skal også de tidligere stortingsrepresentantene Inger Enger (Sp) Kent Gudmundsen (H) og Karin Andersen (SV) sitte i utvalget.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen