Innenriks

Tysklands president til Utøya

Tysklands president Frank-Walter Steinmeier åpnet sitt to dager lange besøk i Norge med en tur til Munch-museet. Fredag går turen til Utøya.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) møtte den tyske presidenten Frank-Walter Steinmeier på Statsministerens kontor torsdag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sammen med Steinmeier og statsminister Jonas Gahr Støre var ektefellene Elke Büdenbender og Marit Slagsvold på omvisning i det nyåpnede museet i Bjørvika.

– Munch var jo en kunstner med sterke bånd til Tyskland, som mange andre kunstnere i Norge, sa Støre til presidenten under en felles pressekonferanse tidligere.

Tysklands president Frank-Walter Steinmeier hans kone Elke Büdenbender og statsminister Jonas Gahr Støre med sin kone Marit Slagsvold på omvisning i Munch-museet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Steinmeier kvitterte med å gratulere Støre som statsminister, tre uker etter regjeringsskiftet.

Fredag reiser de to til Utøya, og Steinmeier uttrykte beundring for hvordan Norge taklet angrepet for ti år siden.

– De vil ikke tillate at terror ødelegger verdier som demokrati, frihet og solidaritet, sa han. Presidenten påpekte også at utnevnelsen av to overlevende fra Utøya-angrepet som statsråder er et uttrykk for demokratiets styrke.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen