Innenriks

Oslo kommune feiret 50 år med pakistansk arbeidsinnvandring

Kong Harald var blant deltakerne da Oslo kommune fredag feiret 50 år med pakistansk arbeidsinnvandring.

Både fredag og lørdag feirer Oslo 50-årsjubileet for den pakistanske innvandringen til Oslo.

Jubileumskomiteens leder, Khalid Mahmood, åpnet fredag seremonien i Oslo rådhus, før byrådsleder Raymond Johansen (Ap) holdt tale. Det samme gjorde Pakistans ambassadør til Norge, Tale Baber Amin.

Den prisbelønte Oslo-rapperen Temur (24) var blant dem som bidro med musikalske innslag. Lørdag er det duket for folkefest på Rådhusplassen for å markere jubileet videre.Både fredag og lørdag feirer Oslo 50-årsjubileet for den pakistanske innvandringen til Oslo.

Jubileumskomiteens leder, Khalid Mahmood, åpnet fredag seremonien i Oslo rådhus, før byrådsleder Raymond Johansen (Ap) holdt tale. Det samme gjorde Pakistans ambassadør til Norge, Tale Baber Amin. Lørdag er det duket for folkefest på Rådhusplassen for å markere jubileet videre.

Hadia Tajik (Ap) ble fredag første politiker med innvandrerbakgrunn som fungerte som norsk regjeringssjef under statsråd på Slottet, ifølge NRK.

– Selv om tidspunktet er tilfeldig, er det noe vakkert over at det sammenfaller med mine foreldres generasjons ankomst til Norge, sa Tajik, som selv har familiebakgrunn fra Pakistan.

Innvandringen fra Pakistan startet på midten av 1960-tallet og tiltok fra 1971.

Det er om lag 40.000 nordmenn som har bakgrunn fra Pakistan, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Om lag halvparten er innvandrere, mens de øvrige er norskfødte etterkommere. (NTB)

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen