Innenriks

Færre sluttet på VGS under pandemien

3 prosent av elevene på videregående skole sluttet i løpet av forrige skoleår. Det er like mange som året før, og færre enn de foregående årene.

Stadig flere søker seg inn på yrkesfaglige utdanningsprogram på videregående. Teknologi- og industrifag har hatt størst økning i søkertall det siste året. Foto: Lise Åserud / NTB

Andelen elever som slutter i videregående opplæring, har aldri vært lavere enn de to siste årene, ifølge Utdanningsdirektoratet.

Størst er frafallet på yrkesfag, der 5,1 prosent av elevene sluttet i løpet av skoleåret. På studieforberedende var tallet 1,8 prosent.

Flest elever slutter på frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign, mens færrest slutter på idrettsfag, viser tallene direktoratet la fram tirsdag.

Gutter slutter i større grad enn jenter på alle trinn, mens jenter slutter i større grad enn gutter i utdanningsprogram med stor overvekt av gutter.

Saken fortsetter under videoen

Det er også geografiske forskjeller i tallene. I Oslo dropper bare 1,8 prosent av elevene ut av videregående, mens tallet for Troms og Finnmark er 4,1.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen