Innenriks

Kripos ber Politi-Norge om hjelp om identitetsmisbruk i Lørenskog-saken

Den eller de som står bak Anne-Elisabeth Hagens forsvinning, har misbrukt identiteten til en sørlending. Kripos tror identiteten er brukt i flere straffesaker.

Politiet bekrefter å ha gjort et funn ved Langvannet i Lørenskog, vannet som ligger like ved boligen som Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra i oktober 2018. Foto: Terje Pedersen / NTB

Mannens identitet er brukt av skaperen eller skaperne av det kompliserte kommunikasjonsoppsettet i trusselbrevet Tom Hagen (71) sier han fant. Mannens pass var stjålet og solgt på det mørke nettet, skriver TV 2.

Politiet håper den stjålne identiteten kan oppklare saken. Nylig sendte Kripos ut et internt stikkbrev til politidistriktene.

– Etterforskningen har avdekket at identiteten har vært til salgs på det mørke nettet og også blitt benyttet i andre straffesaker. Vi har store utfordringer med å identifisere alle straffesaker hvor identiteten har blitt brukt og ber derfor alle kollegaer som har hatt saker som omhandler kjøp av ID-er eller ID-pakker på ulike plattformer om å sjekke om identiteten gjenfinnes i deres sak eller videreformidle informasjon om den konkrete saken til undertegnede, skriver politiførstebetjenten i Kripos.

Verken Kripos eller Øst politidistrikt svarer på TV 2s spørsmål om hvorfor stikkbrevet ble sendt ut først nå, om hvor mange straffesaker identiteten er benyttet i, og om de har fått noen svar fra sine kolleger.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog 31. oktober 2018. Tom Hagen er fremdeles siktet for drap eller medvirkning til drap. I tillegg er en mann i 30-årene siktet for medvirkning til bortføring.