Innenriks

Politiet intensiverer etterforskningen av krypto-sporet i Lørenskog-saken

Politiet i Lørenskog har den siste tiden intensivert og spisset etterforskningen i Lørenskog-saken rundt krypto-sporet.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra boligen der familien bor på Fjellhamar 31. oktober 2018. Politiet konsentrerer seg nå om etterforskningen av krypto-sporet.
Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB

Snart tre år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant, er fortsatt mellom 20 og 30 etterforskere fra politidistriktet, Kripos og Økokrim involvert i etterforskningen, skriver Dagbladet.

Påtaleansvarlig i Lørenskog-saken, Gjermund Hanssen, sier til avisen at innsatsen og ressursene den siste tiden har blitt spisset ytterligere.

– En stor del av de samlede ressursene prioriteres nå inn mot kryptovaluta. Det betyr ikke at andre spor er lagt bort, men at ressursene prioriteres i den retningen. Det kommer stadig ny informasjon inn fra krypto-sporet – det er snakk om funn av flere identiteter, epostadresser, telefonnumre og IP-adresser, sier han.

Hanssen ønsker ikke å tallfeste hvor mange identiteter som er funnet underveis i etterforskningen av krypto-sporet, men bekrefter at det dreier seg om flere. Han sier at politiet har mest tro på dette sporet.

Tom Hagen er fremdeles siktet for drap eller medvirkning til drap. I tillegg er en mann i 30-årene siktet for medvirkning til bortføring.

Hagens forsvarer, advokat Svein Holden, ønsker ikke å gi noen kommentar i forbindelse med saken, skriver avisen.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog 31. oktober 2018.