Innenriks

Midlertidig nasjonal bevæpning av politiet opphører

Politiet har vært bevæpnet over hele landet siden angrepet på Kongsberg. Fredag opphører den midlertidige nasjonale bevæpningen.

Oslo  20150805.
Politiet bevæpnet med pistol har sperret av en stor del av universitetsområdet på Blindern i Oslo onsdag etter at en bombelignende gjenstand er funnet. Politiet jakter også på to menn etter en skyteepisode. En Nokas-vekter skal ha blitt skutt på Universitet natt til onsdag.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Basert på informasjon politiet har mottatt fra PST, er det ikke lenger grunnlag for å opprettholde den nasjonale bevæpningsordren, skriver politiet i en pressemelding fredag morgen.

– Norsk politi er i utgangspunktet ubevæpnet i daglig tjeneste, med fremskutt lagring av skytevåpen i politiets kjøretøy, og kan bevæpnes i forbindelse med konkrete oppdrag ved behov. Sånn sett går vi nå over til en normalsituasjon, sier beredskapsdirektør Tone Vangen.

Saken fortsetter under videoen

Fem personer ble drept og tre skadd i angrepet på Kongsberg onsdag i forrige uke. Espen Andersen Bråthen (38) er siktet for drapene. Han har erkjent de faktiske forhold, men har ikke tatt stilling til straffskyld.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen