Innenriks

MDG-smell på ny måling – Ap og Sp holder stand

Miljøpartiet De Grønne (MDG) faller mest av alle partiene på en fersk oktobermåling. Ap ligger fortsatt over valgresultatet, mens Sp er så vidt under.

Kriss Rokkan Iversen fungerer som partileder i MDG mens Une Bastholm er i permisjon. Foto: Terje Pedersen / NTB

1.000 personer er intervjuet i perioden 11. til 19. oktober i målingen, som er gjennomført av Sentio på vegne av Nettavisen og Amedia.

MDGs fall er ifølge avisen det eneste som ligger innenfor feilmarginen. Partiet lå i september oppe på 5,5 prosent, men faller i oktober ned på valgresultatet på 3,9 prosent igjen.

– Vi skulle selvsagt ønske at målingen hadde vært enda bedre. Samtidig gjorde vi et godt valg som ga oss en tredobling antall representanter på Stortinget, sier fungerende MDG-leder Kriss Rokkan Iversen til avisen.

Ap går tilbake 0,8 prosentpoeng til 27,4 prosent på målingen, fortsatt over valgresultatet. Sp går fram 0,8 prosentpoeng til 12,8 prosent, som er under valgresultatet på 13,5 prosent.

Resultater for de øvrige partiene (endring i prosentpoeng fra forrige Nettavisen-måling i parantes): Frp 11 posent (-0,2), Høyre 21 prosent (+1,0), KrF 2,7 prosent (-0,4), Rødt 4,8 prosent (-0,6), SV 8,6 prosent (+1,1) og Venstre 4,6 (+0,5).

Feilmarginene ligger mellom 1,1 og 3,0 prosent på målingen og er størst for de største partiene.