Innenriks

Navnene på de drepte på Kongsberg offentliggjort av politiet

Politiet offentliggjorde lørdag ettermiddag navnene på de fem som ble drept på Kongsberg onsdag kveld.

De drepte er Andréa Meyer (52), Hanne Merethe Englund (56), Liv Berit Borge (75), Gunnar Erling Sauve (75) og Gun Marith Madsen (78).

De etterlatte har det tungt, opplyser familienes bistandsadvokat.

– De er i sorg og har det tungt og vanskelig, sier advokat Astrid Røkeberg til NTB.

De siste dagene har hun vært koordinerende bistandsadvokat for de pårørende etter de fem som ble drept på Kongsberg onsdag kveld. Det vil bli oppnevnt flere bistandsadvokater for de ulike familiene i løpet av de neste dagene.

Fremstår som tilfeldige ofre

Politiet har sagt at de fem ble funnet både innendørs og utendørs. De har også uttalt at alle fremstår som tilfeldige ofre.

Det ble benyttet tre våpen i angrepet, hvorav ett av dem var pil og bue. Ingen andre skytevåpen ble benyttet. Tre andre personer ble skadd i angrepet, men samtlige er utskrevet fra sykehus.

37 år gamle Espen Andersen Bråthen er siktet i saken. Han erkjenner å ha begått handlingene, men har ikke tatt stilling til straffskyld. PST mener det fremstår som et terrorangrep, men 37-åringen er foreløpig ikke terrorsiktet. Hans helsetilstand er blitt forverret etter pågripelsen, og han er nå lagt inn på en lukket helseavdeling og foreløpig ikke i stand til å la seg avhøre på nytt, ifølge politiet.

Svekket hypotese om at siktede konverterte til islam

Politiet mener at hypotesen om at den Kongsberg-siktedes omtalte konvertering til islam er svekket.

– Hypotesen at han kanskje ikke har gjort dette veldig seriøst, sier politiinspektør Per Thomas Omholt i Sørøst politidistrikt på en pressebrif lørdag ettermiddag.

– Med det mener vi at han ikke har fulgt opp eller brukt de tradisjonene som er vanlig i den kulturen og religionen, sier han.

Han understreker at politiets styrkede hypotese er at det var sykdom som var hovedårsaken til drapene.

Mer fra Dagsavisen