Innenriks

To av ofrene i Kongsberg døde på sykehuset

Ansatte på Kongsberg sykehus forteller at to av dem som ble skadd onsdag kveld, døde etter at de hadde kommet til sykehuset.

Politiet i Kongsberg sentrum der fem personer ble drept og to skadd onsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Kongsberg sykehus ble satt i høyeste beredskap da de onsdag kveld fikk inn de første meldingene om det pågående angrepet og at flere var skadd. Tre av dem som ble rammet, ble fraktet til sykehuset med så alvorlige skader at det ble gitt livreddende førstehjelp.

– To av personene døde og en ble sendt videre til Drammen sykehus, forteller avdelingsoverlege anestesi Hege Paulsrud ved Kongsberg sykehus til NRK.

– Det var først en litt surrealistisk situasjon vi sto overfor. Det var litt vanskelig å tro på da vi plutselig fikk inn åpenbart livstruende, alvorlig skadde personer, sier hun videre.

Kollega Stian Kristoffersen, som er avdelingsoverlege på medisinsk avdeling, forteller at mange av de ansatte som jobbet med pasientene er veldig preget. Hege Paulsrud sier det var skadene på pasienten som gjorde sterkest inntrykk.

– Det er veldig mange som jobbet veldig hardt i går som er veldig preget i dag. Det var veldig sterke inntrykk som vi ikke kommer til å glemme, tror jeg, sier Paulsrud.

Torsdag ettermiddag opplyser Vestre Viken helseforetak at pasienten som ble overført til Drammen sykehus er skrevet ut.

– Dermed er det ingen pasienter som kan knyttes til voldshendelsen på Kongsberg innlagt i Vestre Viken. Både Kongsberg sykehus og prehospitale tjenester har nå gått ut av beredskap, opplyser helseforetaket.

VG skriver at en politimann som ble skadd, men som ikke var på jobb, er utskrevet fra sykehus.