Innenriks

Kongsberg-drapene: Politiet ble beskutt – fikk ikke skutt tilbake

Politiet var bevæpnet da de møtte gjerningsmannen på Kongsberg første gang, men kom aldri i posisjon til å skyte tilbake. Så slapp gjerningsmannen unna.

Politimester Ole Bredrup Sæverud i Sørøst politidistrikt under en pressekonferanse torsdag formiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB

– Det foregår inne på Coop Extra, patruljen er bevæpnet. Med en gang de kommer i kontakt med siktede, blir de med en gang beskutt med pil og bue. Det skjer ikke bare en gang, det skjer to ganger, sier politimester Ole Bredrup Sæverud i Sørøst politidistrikt til TV 2.

Han forklarer at de to politifolkene ikke kom i posisjon til å fyre av skudd selv. En tredje politimann kom til med verneutstyr slik at de kunne trekke mer inn i situasjonen. Mens de hentet dette, klarte drapsmannen å komme seg ut.

Sæverud forklarer at politiet søkte videre og fikk en rekke meldinger om observasjoner i Kongsberg sentrum. Til sammen gikk det 34 minutter fra politiet først ble varslet klokka 18.13 onsdag kveld til mannen ble pågrepet.

– Det tar så lang tid før de klarer å lokalisere ham og komme i posisjon til å fyre av et varselsskudd og pågripe gjerningsmannen, sier Sæverud.

Han sier de håper etterforskningen vil være god nok til at de kan svare på hvordan det kunne ta så lang tid. (NTB)

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen