Innenriks

Støre om Kongsberg-drapene: – Grufulle handlinger

– Det er grufulle handlinger som er avdekket. Dette er uvirkelig, sier påtroppende statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) om drapene på Kongsberg.

Ap-lederen ble orientert om situasjonen av avtroppende justisminister Monica Mæland (H) onsdag kveld.

– Det er grufulle handlinger som blir avdekket. Dette er uvirkelig. Men virkeligheten er at fem mennesker har blitt drept, mange er såret og mange er i sjokk, det gjør inntrykk, sier Støre til NRK.

Han sier tankene går til de involverte i hendelsen, deres pårørende og familie, og andre som er redde eller preget av det som skjedde.

– Jeg har hatt kontakt med folk på Kongsberg som oppfatter dette som en uvirkelig hendelse. Tankene går til disse, og til politi og helsepersonell som nå jobber med å skape trygghet for sårbare mennesker, sier Støre.

Han sier at hans regjering er klar til å overta håndteringen av drapene når statsminister Erna Solbergs regjering går av klokken 10 torsdag formiddag. Foreløpig er det ikke avklart om Støre selv eller den påtroppende justisministeren drar til Kongsberg.

– Det vil vi vurdere når vi får oversikt. Men etter det jeg forstår, jobber politiet godt med dette nå. Det er viktig å ta det i tur og orden, sier Støre.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen