Innenriks

Hurdalsplattformen går ikke langt nok, mener Rødt

Det er mange gode intensjoner i regjeringsplattformen, sier Rødt-leder Moxnes. Men han etterlyser sterkere politisk lut.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes synes ikke den nye regjeringen går langt nok.
Foto: Terje Pedersen / NTB

Rødt-leder Bjørnar Moxnes er fornøyd med at Hurdalsplattformen markerer en kursendring fra Høyre-regjeringen, men synes ikke Ap og Sp går hardt nok til verks.

– Det blir ingen storrengjøring i arbeidslivet. De har ikke penger til å få ned forskjellene nok, for de freder skatteforliket med de borgerlige. De freder aksjerabatten i formuesskatten og de freder skatten på selskapsoverskudd. For å få ned forskjellene, få penger til å styrke velferden, så må de ta et oppgjør med høyresidens skattepolitikk.

Moxnes er i likhet med Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum motstander av EØS-avtalen, og er glad for at det skjer små steg i avtaleverket med EU.

– Det er en positiv overraskelse at de vil jobbe for å ta Norge ut av deler av EUs fjerde jernbanepakke. Vi ønsker å styre jernbanen fra Norge og ikke fra Brussel, så det er en god ting, men det trengs nok litt mer stål i bein og armer for å stå opp mot EU, spesielt for å forhindre sosial dumping. (NTB)

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen