Innenriks

Ap og Sp enige om å forlenge koronakriseordninger

Den kommende regjeringen med Jonas Gahr Støre (Ap) i spissen varsler at det er enighet om å utvide perioden for krisestøtte til nyttår.

Ap-leder Jonas Gahr Støre (t.v.) og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum tok hverandre i hånda og erklærte regjeringsforhandlingene for landet, men ennå gjenstår det å legge regjeringskabal. Foto: Fredrik Hagen / NTB

– Vi har den holdningen at krisestøtteordningen skal vare så lenge krisen varer, sier Støre til VG.

– Det er bedringer på gang i arbeidsmarkedet, og grunn til å være håpefull om at permitterte kan komme tilbake i jobb, og at det kan komme jobber. Den solidariteten vi har vist i krisen bør vi nå holde helt inn, og folk skal derfor ha trygghet ut året, fortsetter han.

Ap-lederen understreker at målet er at man skal komme tilbake til normalen 1. januar 2022, og at de har forhåpninger om normalisering av landets økonomi.