Nyheter

Politiet: Mann (20) svært kritisk skadd etter skyting på Mortensrud i Oslo

Mannen (20) som ble skutt på Mortensrud torsdag kveld, er svært kritisk skadd, opplyser politiet i Oslo.

Av Isabel Bech, Katarina Poensgen og Andreas Løf

Mannen (20) som ble skutt på Mortensrud torsdag kveld, er svært kritisk skadd. Ingen er foreløpig pågrepet for skytingen.

– Vi forbereder oss på å kunne stå i en svært alvorlig etterforskning. Vi har ikke fått noe endelig fra sykehuset, men som dere skjønner, er dette svært kritisk, sa leder for Etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid på en pressekonferanse fredag morgen.

– Mannen er svært kritisk skadd. Vi venter nå på siste melding fra sykehuset. Det ble gjort livreddende tiltak på stedet, men som sagt er dette svært alvorlig. Dette er veldig vanskelig for familien på sykehuset, sa hun videre.

Skjedde ved ungdomsskole

Politiet fikk melding om skytingen, som skjedde utenfor Lofsrud skole på Mortensrud i Søndre Nordstrand bydel, klokken 22.22 torsdag kveld.

Politihelikopteret og hundepatruljer ble satt inn i letingen etter en eller flere mistenkte i saken, men fredag morgen har ikke politiet mer informasjon om etterforskningen og søket etter mistenkte.

Et vitne på stedet sier til NRK at hun hørte seks skudd. Det samme forteller et annet vitne til VG.

– Flere personer skal ha forsvunnet fra åstedet etter skyteepisoden, bekrefter politiets operative uteleder Erling Olstad.

Han kan ikke bekrefte antall skudd, men sier politiet har fått informasjon om at det dreier seg om flere.

Flere skyteepisoder

Det har vært flere skytinger i Oslo den siste tiden. Det skaper uro, sa Metlid.

– Vi har forståelse for reaksjonene rundt dette. Vi er veldig opptatt av at vi skal klare å oppklare sakene. I de aller fleste sakene er det pågripelser.

Hun viste til hendelsen i Vika lørdag 2. oktober, hvor en mann i 20-årene ble alvorlig skadd i en skyteepisode, og at det spekuleres i flere medier om sammenhengen mellom dette og skytingen på Mortensrud.

– Per nå ser vi ingen tydelig sammenheng med skytingen ved konserthuset i Vika og saken på Mortensrud. Samtidig er det mange ubesvarte spørsmål, men vi ser ingen sammenheng.

Saken fortsetter under videoen

– Ikke målrettet

– Vi vil ikke på dette tidspunktet karakterisere at skytingen er målrettet på person. Det var flere personer på stedet da skytingen foregikk, sa politilederen.

Fokuset nå er på å pågripe gjerningspersoner.

– Det er så alvorlig og kritisk her at vi rigger oss for en omfattende etterforskning.

– Dette er alvorlig nettopp fordi det skytes i det offentlige rom i et område hvor det befinner seg mange unge barn og voksne. Det skjer i høstferien hvor man er ute, sa hun.

Til NTB sier Metild at skytingen på Mortensrud på nåværende tidspunkt ikke kan knyttes direkte til noe miljø eller tidligere episoder.

– Foreløpig kan vi ikke det. Vi jobber også med de tingene nå, og å få et best mulig situasjonsbilde og forståelse for hva dette kan være, sier hun.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen